Retningslinjer for cookies og personvern

Retningslinjer for cookies og personvern

Når du besøker bellaballou.dk, herunder å registrere deg for nyhetsbrevet vårt, samler vi inn informasjon om alle besøk på nettstedet. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre din brukeropplevelse, vurdere bruken av de enkelte elementene på bellaballou.dk og for å støtte vår markedsføring. Her kan du lese om informasjonen vi samler inn, hvordan vi behandler informasjonen, hva vi bruker den til, hvem som har tilgang til informasjonen og hvordan du kontakter oss angående cookies og personvernregler. Innsamlingen av personlig kundeinformasjon på bellaballou.dk skjer innenfor rammen av eksisterende lovgivning og EUs generelle lovgivning om databeskyttelse (GDPR). bellaballou.dk registrerer automatisk IP-adresse og data angående dine bevegelser mellom forskjellige sider og tjenester på nettstedet. Hvis du logger på eller registrerer deg for nyhetsbrevet vårt, vil vi også registrere dette slik at vi kan gjøre det lettere for deg neste gang. I den forbindelse bruker vi forskjellige analyseverktøy, som Google Analytics, som hjelper oss med å samle inn statistisk informasjon om bruken av bellaballou.dk og gjøre det til en bedre opplevelse for deg.  

bellaballou.dk samler inn informasjon fra brukere fra fem kilder:

  • Fra cookies når du besøker våre nettsteder, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste merker, interaksjon/klikk og søk.
  • Fra kjøp, f.eks. demografiske data, e-postadresse, betalingsinformasjon, elementer, ordrebeløp, rabattnivå, merker og hyppighet. Inkludert er sending av transaksjons-e-post, f.eks. ordrebekreftelse, forsendelsesbekreftelse og refusjonsbekreftelse.
  • Fra brukeratferd og -engasjement i den sendte kommunikasjon (e-post eller direct mail), f.eks. åpningshastighet, klikkhastighet og tid brukt på å lese e-posten, avsenderdomene og type e-postklient.
  • Fra brukere som gir informasjon om seg selv (f.eks. ved å tilføye informasjon i kundeprofilen)
  • Fra kredittvurdering fra tredjepartsvurderingsvirksomhet.

  Formålet med å samle inn informasjonen tjener forskjellige områder:

  • For å oppfylle vår forpliktelse overfor deg som kunde eller bruker av vår service - som f.eks. kjøp, fakturering og kundeservice.
  • For å kunne utføre kundeservice via e-post, chat eller telefon. Besvare spørsmål i forhold til din bestilling eller tidligere bestillinger, korrigere feil og veilede kunden.
  • Markedsføring. Å vise inspirasjon, produkttilbud/services og personlige anbefalinger via nett, e-post, direct mail, telefon og via tredjepartsmarkedsføring.
  • For å forbedre kundeopplevelsen ved interaksjon med Bella Ballou, som f. eks. personalisering av din opplevelse på bellaballou.dk, utvikling av nye funksjoner, services og produkter. Dette inkluderer også administrering, beskyttelse, drift og vedlikehold av våre nettsteder, systemadministrasjon og sikkerhet og å gi samtykke til samlet statistikk om bruk av nettstedet, kjøp og for å forbedre forståelsen av våre kunders preferanser.
  • Bedrageri og risiko. For å forhindre bedrageri og utføre risikovurdering.
  • For å overholde gjeldende lov.

Profilering

Bella Ballou danner individuelle kundeprofiler basert på innsamlede data om deg på tvers av alle datakilder/kategorier, f.eks. browsingatferd sammen med dine kjøp og informasjon du har oppgitt (f.eks. favorittmerke og favorittprodukter). Vi kombinerer og analyserer disse dataene for å forbedre din opplevelse på Bellaballou.dk og for å skreddersy personlige tilbud og services, samt for å definere kommunikasjonshyppigheten.

Meldingene du mottar fra oss via e-post er skreddersydd til deg i overensstemmelse med din(e) informasjoner, browsingatferd, kjøpsatferd og hvor engasjert du er i den kommunikasjon vi har med deg via e-post.

Tidsrom for datalagring

Vi lagrer ikke dine personlige data lengre enn det som er nødvendig for å kunne oppfylle formålene beskrevet ovenfor, eller enn det vi er forpliktet til i henhold til lovgivningen. Deretter vil dine personlige data bli slettet. Fakturaer lagres i overensstemmelse med regnskapsloven, og kundeklubbinformasjon lagres i 36 måneder etter den siste aktiviteten.

Oppdateringer av personvernreglene våre: Vi kan ha behov for å oppdatere personvernreglene våre. Den siste versjonen av personvernreglene vil alltid være tilgjengelig på nettstedet vårt. Vi vil varsle deg om alle viktige endringer i personvernreglene våre, for eksempel endringer i årsakene til at vi bruker din personlige informasjon, hvem som er ansvarlig eller dine rettigheter.

Hva er en cookie? Når du besøker Bellaballou.dk, lagres cookies på datamaskinen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i nettleseren din for å gjenkjenne datamaskinen din ved tilbakevendende besøk. Det er ingen personfølsom informasjon lagret i våre cookies. Nesten alle nettsteder bruker cookies. De er på din egen datamaskin som en hjelp til deg selv, som hjelper med å analysere hvordan nettstedet brukes, slik at brukeropplevelsen kan forbedres. I flere tilfeller kan det være nødvendig med cookies for å kunne tilby en bestemt service på nettstedet. Informasjonen i dine cookies sendes mellom nettleseren din og en webserver og inneholder bl.a. informasjon om brukerinnstillinger, login og hvordan nettstedet brukes.

Hva brukes cookies til på Bellaballou.dk?

Browsing

Når du besøker Bellaballou.dk, samler vi inn informasjon om alle besøk på nettstedet vårt. Vi bruker denne informasjon for å forbedre brukeropplevelsen din, evaluere bruken av individuelle elementer på Bellaballou.dk og for å støtte vår markedsføring.

Browsing kan utløse en service-e-post

Bella Ballou samler inn din browsingatferd (f.eks. viste kategorier, produkter) for å forbedre kommunikasjonen av relevante produkter og tilbud for å imøtekomme deg. Et eksempel på denne innsamling er de produkter du har lagt i handlekurven, hvor du har valgt ikke å fullføre kjøpet. Dette kan medføre en service-e-post som minner deg om de produkter du etterlot i din handlekurv. Hvis du ikke vil motta disse e-poster, skal du avmelde deg nyhetsbrevene våre ved å klikke på lenken nederst i hver e-post.

Analytisk verktøy

Vi bruker forskjellige analytiske verktøy, som f.eks Google Analytics, som hjelper oss med å samle statistikk om bruken av Bellaballou.dk for å gi deg en bedre opplevelse. For å fastlegge hvem som besøker nettstedene våre, bruker vi cookies for å føre demografisk og brukerrelatert statistikk. På denne måten får vi muligheten for å tilpasse og opprette innhold og tjenester som stemmer overens med dine og andre brukeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se de formål som cookies brukes til på Bellaballou.dk

Tredjeparts cookies Bellaballou.dk bruker en rekke tredjeparts services på våre nettsteder. Disse services bruker noen ganger også cookies. Du kan velge å avvise cookies fra tredjeparter i nettleseren din ved å følge denne lenken: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg. Blant annet brukes tredjeparts cookies til å lage statistikk over besøkene dine på Bellaballou.dk, her bruker vi cookien for f. eks. å vite hvilke sider du besøker og hvor lenge du er på dem. Her bruker vi systemet Google Analytics levert av Google. Du kan velge bort Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

For å sikre at nyhets-e-postene våre ikke havner i spam-mappen din, overvåker vi om meldingene som er sendt til den enkelte mottaker er levert. Vi bruker et tredjepartssoftwareverktøy for å følge opp på og analysere leveringsevnen.

Markedsføring/re-targeting

Bellaballou.dk samarbeider også med virksomheter for å forbedre vår onlineannonsering for å sikre at du bare får vist relevante annonser. I den forbindelse bruker vi følgende leverandører: Facebook, Instagram og Google. Hvis du ønsker å bli ekskludert fra denne typen av annonser, kan du fjerne din cookie ved å lese avsnittet "Hvordan unngår jeg cookies?" nedenfor. Bellaballou.dk inneholder tredjeparts komponenter som f. eks. "Facebook Anbefal", "Facebook liker" eller "Google+". Disse tredjeparts komponentene bevirker at innehaveren av tredjeparts komponenten, for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data om din nettleser, IP-adresse og hvilke sider du besøker på Bellaballou.dk og tilsvarende. Den behandling som innehaveren av tredjeparts komponenten foretar er utenfor vår kontroll og er kun et forhold mellom deg og innehaveren av tredjeparts komponenten. Bellaballou.dk bruker disse komponentene til å lenke direkte til våre sosiale medie sider og derved sikre enkel navigering for deg som kunde.

Funksjonalitet

På Bellaballou.dk settes en rekke tekniske cookies som er nødvendige for å håndtere funksjonaliteten flere steder på Bellaballou.dk. Dette er cookies som lagres når du logger inn på Bellaballou.dk. i tillegg lagres cookies for å holde rede på innholdet i handlekurven din, favorittene dine osv.

Hvordan unngår jeg cookies?

Hvis du ikke vil motta cookies, kan du enten blokkere alle cookies, slette eksisterende cookies fra datamaskinen din eller motta en advarsel før cookies lagres. Vi anbefaler at du leser hele cookiepolitikken vår nøye før du vurderer å gjøre endringer i cookieinnstillingene på datamaskinen din, samt å lese om cookies på andre nettsteder. En endring i cookie innstillingene kan føre til en redusert brukeropplevelse når du besøker vår og andre nettsider. Du må være oppmerksom på at kan det være funksjonalitet på Bellaballou.dk som ikke fungerer, hvis du ikke godtar cookies.

Firefox:https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Internet Explorer:https://support.microsoft.com/en-gb/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Google Chrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647coGENIE.Platform3DDesktop&hlenl=en

Safari:https://support.apple.com/kb/ph21411localeen_USUS

Rettigheter som registrert hos Bellaballou.dk

Som registrert hos Bellaballou.dk har du rett til å få innsikt i den personlige informasjonen vi behandler om deg. Du har også rett til å be om korrigering, sletting eller begrensning av behandlingen av dine personlige data. I tillegg kan du motsette deg registreringen, og i tilfelle av at innsigelsen er berettiget, vil din personlige informasjon bli slettet eller blokkert.

Kontakt

Hvis du vil at vi skal oppdatere, rette eller slette den personlige informasjonen vi har om deg eller ønsker å få tilgang til informasjonen, kan du kontakte info@bellaballou.com.

Klage

Hvis du ønsker å klage på behandlingen av dine personopplysninger, kan du kontakte Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5. 1300 København K.

Vi kan avvise forespørsler som blir gjentatt uten grunn, krever uforholdsmessig stor teknisk inngripen (f.eks. utvikling av et nytt system eller betydelig endring av eksisterende prosesser), påvirker andre enkeltpersoners personlige data, eller forespørsler som er ekstremt upraktiske (f.eks. informasjon fra backup-systemer). Alle henvendelser angående dette skal rettes direkte til kundeservice via e-post info@bellaballou.com. 

Beskyttelse av personopplysninger

I følge loven må din personlige informasjon lagres sikkert og konfidensielt. Vi lagrer din personlige informasjon på servere med høy sikkerhet, som er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetstiltak kontrolleres kontinuerlig for å avgjøre om brukerinformasjonen vår blir håndtert riktig, og under fortsatt omtanke for dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverføring via internettet. Dette betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget vil tvinge seg tilgang til informasjon når data sendes og lagres elektronisk. Du gir derfor din personlige informasjon på egen risiko. Personopplysninger slettes eller anonymiseres fortløpende etter hvert som formålet som det ble samlet inn for avsluttes.

Den hurtige utviklingen av internettet betyr at endringer i vores behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre disse retningslinjene for behandling av personopplysninger. Hvis vi gjør det, vil vi selvfølgelig korrigere datoen for "sist oppdatert" nederst på siden. I tilfelle av betydelige endringer, vil vi varsle deg i form av en synlig varsel på våre nettsteder. Du kan kontakte Bellaballou.dk via: E-post: info@bellaballou.com. Eller pr. brev til: Bella Ballou ApS Skovlytoften 1 DK-2840 Holte

Versjon 2 – Marts 2020