Cookie- och sekretesspolicy

Cookie- och sekretesspolicy

När du besöker bellaballou.dk, inklusive att registrera dig för vårt nyhetsbrev, samlar vi in information om alla besök på webbplatsen. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, bedöma användningen av de enskilda elementen på bellaballou.dk och för att stödja vår marknadsföring. Här kan du läsa om informationen vi samlar in, hur vi behandlar informationen, vad vi använder den för, vem som har tillgång till informationen och hur du kontaktar oss. cookies och sekretesspolicy. Insamlingen av personlig kundinformation på bellaballou.dk sker inom ramen för befintlig lagstiftning och EU: s allmänna förordning om dataskydd GDPR. bellaballou.dk registrerar automatiskt IP-adressen och data om dina rörelser mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Om du loggar in eller registrerar dig för vårt nyhetsbrev kommer vi också att registrera det så att vi kan göra det lättare för dig nästa gång. I detta sammanhang använder vi olika analysverktyg, som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistisk information om användningen av bellaballou.dk och göra det till en bättre upplevelse för dig.  

bellaballou.dk samlar in information från användare från fem källor:

  • Från cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, visade sidor, visade kategorier, visade taggar, interaktion / klick och sökningar.
  • Från inköp, t.ex. demografiska data, e-postadress, betalningsinformation, artiklar, orderbelopp, rabattnivå, märken och frekvens. Inkluderat är sändning av transaktions-e-postmeddelanden, t.ex. orderbekräftelse, leveransbekräftelse och återbetalningsbekräftelse.
  • Från användarnas beteende och engagemang i det skickade kommunikations-e-postmeddelandet eller direktreklam, t.ex. öppningshastighet, klickfrekvens och tid på att läsa e-post, avsändardomän och typ av e-postklient.t.
  • Från användare som ger information om sig själva, t.ex. genom att lägga till information i kundprofilenn)
  • Från kreditbetyg från tredje parts kreditvärderingsinstitut.

  Syftet med insamlingen av informationen betjänar olika områden:

  • För att fullgöra vår skyldighet gentemot dig som kund eller användare av vår tjänst såsom inköp, fakturering och kundservice..
  • För att kunna utföra kundtjänst via e-post, chatt eller telefon. Svara på frågor i förhållande till din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och vägleda kunden.
  • Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden / tjänster och personliga rekommendationer via webb, e-post, direktreklam, telefon och via tredjepartsmarknadsföring.
  • För att förbättra kundupplevelsen genom att interagera med Bella Ballou, t.ex. personalisering av din upplevelse på bellaballou.dk, utveckling av nya funktioner, tjänster och produkter. Detta inkluderar också hantering, skydd, drift och underhåll av våra webbplatser, systemadministration och säkerhet och att ge samtycke till samlad statistik om webbplatsanvändning, inköp och för att förbättra våra kunders preferenser.
  • Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägerier och utföra riskbedömning.
  • För att följa tillämplig lag.

Profilering

Bella Ballou skapar individuella kundprofiler baserat på insamlad data om dig i alla datakällor / kategorier, t.ex. surfbeteende tillsammans med dina inköp och information du har gett t.ex. favoritmärke och favoritprodukter. Vi kombinerar och analyserar dessa data i syfte att förbättra din upplevelse på Bellaballou.dk och skräddarsy personliga erbjudanden och tjänster samt att definiera kommunikationsfrekvensen.n.

Meddelandena du får från oss via e-post skräddarsys för dig i enlighet med din information, surfbeteende, köpbeteende och hur engagerad du är för den kommunikation vi har med dig via e-post.l.

Period för datalagring

Vi lagrar inte dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla de syften som beskrivs ovan, eller än vad vi är skyldiga att göra enligt lag. Då raderas dina personuppgifter. Fakturor lagras i enlighet med bokföringslagen och information om kundklubben lagras i 36 månader efter den senaste aktiviteten.

Uppdateringar av vår integritetspolicy: Vi kan behöva uppdatera vår integritetspolicy. Den senaste versionen av vår integritetspolicy kommer alltid att finnas tillgänglig på vår webbplats. Vi kommer att meddela dig om alla viktiga ändringar i vår integritetspolicy, såsom ändringar av skälen till varför vi använder din personliga information, vem som är ansvarig eller dina rättigheter.

Vad är en kaka? När du besöker Bellaballou.dk lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid återbesök. Det finns ingen personlig känslig information lagrad i våra cookies. Praktiskt taget alla webbplatser använder cookies. De finns på din egen dator som en hjälp för dig själv, vilket hjälper till att analysera hur webbplatsen används, så att användarupplevelsen kan förbättras. I flera fall kan cookies vara nödvändiga för att kunna tillhandahålla en specifik tjänst på webbplatsen. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och innehåller bl.a. information om användarinställningar, inloggning och hur webbplatsen används.

Vad används cookies för på Bellaballou.dk?

Bläddring

När du besöker Bellaballou.dk samlar vi in information om alla besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av enskilda element på Bellaballou.dk och för att stödja vår marknadsföring.

Bläddring kan utlösa en tjänst-e-post

Bella Ballou samlar in ditt surfbeteende t.ex. visade kategorier, produkter för att förbättra kommunikationen mellan relevanta produkter och erbjudanden som passar dig. Ett exempel på denna kollektion är de produkter du har lagt i din kundvagn, där du sedan har valt att inte slutföra köpet. Detta kan resultera i ett tjänste-e-postmeddelande som påminner dig om de produkter du har lämnat i din kundvagn. Om du inte vill ta emot dessa e-postmeddelanden kan du avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ner i varje e-postmeddelande.l.

Analytiskt verktyg

Vi använder olika analytiska verktyg, till exempel Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om användningen av Bellaballou.dk för att ge dig en bättre upplevelse. För att avgöra vem som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att hålla demografisk och användarrelaterad statistik. På det här sättet får vi möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares intressen och önskemål. Nedan kan du se ändamålen för vilka cookies används på Bellaballou.dk

Tredjepartscookies Bellaballou.dk använder ett antal tjänster från tredje part på våra webbplatser. Dessa tjänster använder ibland också cookies. Du kan välja att avvisa cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa denna länk: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg. Bland annat används tredjepartscookies för att sammanställa statistik över dina besök på Bellaballou.dk, här använder vi kakan för att till exempel veta vilka sidor du besöker och hur länge du är på dem. Här använder vi systemet Google Analytics från Google. Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

För att säkerställa att våra nyhetsmeddelanden inte hamnar i din skräppostmapp övervakar vi om meddelandena som skickats till den enskilda mottagaren har levererats. Vi använder ett program från tredje part för att följa upp och analysera leveransförmågan.

Marknadsföring / ominriktning

Bellaballou.dk arbetar också med företag för att förbättra vår onlineannonsering så att du bara ser relevanta annonser. I detta sammanhang använder vi följande leverantörer: Facebook, Instagram och Google. Om du vill uteslutas från denna typ av annons kan du ta bort din cookie genom att läsa avsnittet Hur undviker jag cookies nedan. Bellaballou.dk innehåller tredjepartskomponenter som "Facebook rekommenderar", "Facebook gillar" eller "Google". Dessa tredjepartskomponenter får ägaren till tredjepartskomponenten, till exempel Facebook eller Google, att få teknisk information om din webbläsare, IP-adress och vilka sidor du besöker på Bellaballou.dk och liknande. Behandlingen som utförs av ägaren av tredjepartskomponenten ligger utanför vår kontroll och är enbart en relation mellan dig och ägaren av tredjepartskomponenten. Bellaballou.dk använder dessa komponenter för att länka direkt till våra sociala mediasidor och därigenom säkerställa enkel navigering för dig som kund.nde.

Funktionalitet

Bellaballou.dk ställer in ett antal tekniska cookies som är nödvändiga för att hantera funktionaliteten på flera ställen på Bellaballou.dk. Det här är cookies som lagras när du loggar in på Bellaballou.dk. Dessutom lagras cookies för att hålla reda på innehållet i din kundvagn, dina favoriter etc.

Hur undviker jag cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, ta bort befintliga cookies från din dator eller få en varning innan cookies sparas. Vi rekommenderar att du läser hela vår cookiepolicy noggrant innan du överväger att göra ändringar i dina cookieinställningar på din dator samt läsa om cookies på andra webbplatser. En ändring av cookie-inställningar kan resultera i en försämrad användarupplevelse när du besöker våra och andra webbsidor. Du måste vara medveten om att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktionalitet på Bellaballou.dk som inte fungerar.

Firefox:https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Internet Explorer:https://support.microsoft.com/en-gb/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Google Chrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647coGENIE.Platform3DDesktop&hlenl=en

Safari:https://support.apple.com/kb/ph21411localeen_USUS

Rättigheter som registrerats hos Bellaballou.dk

Som registrerad hos Bellaballou.dk har du rätt att få insikt i den personliga informationen som vi behandlar om dig. Du har också rätt att begära rättelse, radering eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Dessutom kan du invända mot registreringen, och om invändningen är motiverad kommer din personliga information att raderas eller blockeras.

Kontakt

Om du vill att vi ska uppdatera, korrigera eller radera den personliga informationen vi har om dig eller vill komma åt informationen kan du kontakta info@bellaballou.com.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter kan du kontakta. Du kan också kontakta Danmarks dataskyddsbyrå, Borgergade 28, 5. 1300 Köpenhamn K.

Vi kan vägra förfrågningar som upprepas utan anledning, kräver oproportionerligt tekniskt ingripande t.ex. utveckling av ett nytt system eller betydande förändring av befintliga processer, påverkar andra personers personuppgifter eller förfrågningar som är extremt opraktiska, t.ex. information från säkerhetskopieringssystem. Alla frågor angående. detta bör riktas till kundtjänst via e-post info@bellaballou.com.om. 

Skydd av personuppgifter

Enligt lag måste din personliga information lagras säkert och konfidentiellt. Vi lagrar din personliga information på högsäkerhetsservrar placerade i kontrollerade anläggningar och våra säkerhetsåtgärder övervakas kontinuerligt för att avgöra om vår användarinformation hanteras korrekt, samtidigt som vi respekterar dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 procent säkerhet för dataöverföring via Internet. Detta innebär att det kan finnas en risk att andra på ett oberättigat sätt tvingar åtkomst till information när data skickas och lagras elektroniskt. Du tillhandahåller alltså din personliga information på egen risk. Personlig information raderas eller anonymiseras fortlöpande eftersom syftet med vilket den samlades in avslutas.

Den snabba utvecklingen av Internet innebär att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personuppgifter. Om vi gör det kommer vi naturligtvis att korrigera det "senast uppdaterade" datumet längst ner på sidan. I händelse av betydande förändringar kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser. Du kan kontakta Bellaballou.dk via: E-post: info@bellaballou.com. Eller per. brev till: Bella Ballou ApS Skovlytoften 1 DK-2840 Holte

Version 2 mars 20200